جشنوارهی بزرگ وبلاگ نویسی تبیان زنجان، با موضوع فرهنگی – دینی برگزار و اعلام نتیجه شد. [+] خوب من روحم هم خبر نداشت تا اینکه متوجه شدم قلم رنجه در میان برگزیدگان قرار گرفته است. استاد امیر عباس وبلاگ مرا در مسابقه ثبت کرده بود. در ایامی که جز برای کارهای ضروری به نت نمیآمدم، بدون اینکه خود خبر داشته باشم در جشنواره شرکت کرده بودم. این موفقیت را نیز مدیون استاد و برادر عزیزم هستم. ورودم به دنیای نویسندگی، ورودم به آموزش و پرورش، ورودم به عرصهی داستان نویسی و کارشناسی ادبیات داستانی، ورودم به دنیای مطبوعات و خیلی موارد دیگر را مدیون برادر هستم. برادری که همزمان هم داستان مینویسد، هم مهندس برق است، هم فعالیت سیاسی دارد، هم تدریس میکند، هم با جوانان جلسه دارد، هم فعالیت ورزشی دارد، هم در عرصهی ادبیات پایداری فعال است، هم به امور اجرایی میپردازد، هم وبلاگ نویس است و دهها وبلاگ دارد ... و در تمام زمینهها هم سرآمد است. تازه بعضیها از روی حسادت میگویند چرا به او استاد میگویی؟! در دنیای وبلاگ که به راحتی افراد لقب استاد میگیرند، اطلاق این کلمه به برادرم از روی محبت خواهر و برادری نیست و خوب است بدانید همواره از پذیرفتن این لقب پرهیز داشته و بارها مجبور شدهام مطالب وبلاگم را به درخواست ایشان تعدیل کنم و یا بارها به همین دلیل از تایید کامنتهایم خودداری کرده و فقط بعد از هجمهی ناجوانمردانهی یک وبلاگ نویس مغرور و سبکسر، حساسیت در این مورد و البته خیلی موارد دیگر را کنار گذاشت و نسبت به عموم وبلاگنویسان بیتفاوت شد و از رد و بدل کردن کامنت پرهیز نمود. این رویه بر من هم تاثیر گذاشت تا اینکه به کلی وبلاگ نویسی را کنار گذاشتم و حالا باز هم استاد این گونه مرا سورپریز کرد و باعث شد به نت برگردم. بنا بود یادداشت استاد را بخوانید. بگویم که در رایانهی شخصی ایشان بخشی با نام «مایهها» وجود دارد که در نوبت تکمیل و انتشار قرار دارند. تنها کسی که اجازه دارد سری به رایانهی ایشان بزند من هستم و امروز این یادداشت را دیدم. ایشان به من گفتند:«فرصتی برای انتشارش پیش نیامده.» و من حدس میزنم نمیخواسته بر رای هیئت داوران تاثیر داشته باشد. از ایشان اجازه گرفتم یادداشت را در قلم رنجه منتشر کنم. مطالعه بفرمایید:
جشنوارهای با پرچم دین: هیچگاه از حضور در همایشهای وبلاگی احساس خوبی نداشتهام و به جز یک بار به حضور در همایشها تن درندادهام. همچنین همواره از شرکت در مسابقات وبلاگی پرهیز کردهام. جشنوارههای وبلاگی را کماهمیت میدانم و ترجیح میدهم بر اساس اهداف و آرمانهایم بنویسم تا بر اساس ضوابط جشنوارهها و جایزهای ناچیز (در برابر هدفگذاری یک وبلاگ نویس مکتبی، جایزه هر چه باشد ناچیز است)! دلیل دیگر برای تحریم جشنوارهها، سلیقهای بودن داوریهاست و درست به همین دلیل حضور در هیئت داوران یکی دو جشنواره وبلاگ نویسی را پس از رایزنیهای اولیه رد کردهام.
اما وقتی فراخوان جشنواره تبیان زنجان را دیدم دلم با آن همراه شد. دیدم برای نخستین بار پرچم دین با شجاعت بلند شده و کسانی جار میزنند: ایها الناس به وبلاگ نویسان دینی بها میدهیم. به اینجانب حق بدهید ذوق زده شوم. در روزگاری که دوستان ما (دوست در معنای عام) از چسبیدن صفت دین به فعالیتهای خود وحشت دارند، سازمان تبلیغات استان زنجان، به صراحت و شجاعت و با افتخار از مسابقهای فرهنگی – دینی سخن میگوید. با اینکه این روزها روی یک وبلاگ تمرکز ندارم و توانم در وبلاگهای زیادی پراکنده است، اما با اشتیاق چند تا از وبلاگها را ثبتنام کردم. اگرچه بدم نمیآید که رتبهای کسب کنم و یا به دلیل داشتن وبلاگهای متعدد، دست کم به عنوان یک وبلاگ نویس پرکار معرفی شوم، اما چه بسا نامی از امیر عباس در میان برگزیدگان نهایی نباشد، مهم نیست! مهم این است که با این اقدام خود به فراخوان عزیزانی که پرچم دین را با افتخار در دست گرفتهاند، لبیک گفتهام.
چند نکتهی جالب: ?- از این به بعد استاد باید بگوید فقط یک بار در یک همایش و فقط یک بار در یک جشنوارهی وبلاگ نویسی شرکت کردهام. ?- مسابقهی وبلاگ نویسی تبیان زنجان، پانزده برگزیدهی اصلی و بیست تقدیری دارد. نفر اول برگزیدگان اصلی از وبلاگ نویسان زنجان است و سه وبلاگ نویس دیگر زنجانی در رتبه های سوم، نهم و دوازدهم قرار دارند و هیچ کدام در میان تقدیریها نیستند. ?- استان قم با هفت برگزیده در صدر قرار داشت، اگر چه فقط دو نفر در میان برگزیدگان اصلی بودند (چهارم و دهم). ?- وبلاگ قلم رنجه در حالی در میان برگزیدگان تقدیری قرار گرفت که از تاریخ ? / ?? / ???? به روز نشده بود. ?- از میان وبلاگ های استاد، جامی از فرهنگ [+] برگزیده شد. این وبلاگ نیز از تاریخ ?? / ? / ???? به روز نشده بود. درست است که نادیده گرفتن اسم امیر عباس اشتباهی غیر قابل بخشش می بود، اما برگزیده شدن یک وبلاگ خاموش (به قول خود استاد) و «اول شدن از آخر» (باز هم به قول خودشان) در نوع خود قابل توجه بود.
فیلم مستند روح الله هم اکنون (دهه فجر 86) از شبکه 3 سیمای جهموری اسلامی ایران در حال پخش است. « روح الله» کاملترین مجموعهی مستندی است که به شرح زندگانی مبارک رهبر کبیر انقلاب اسلامی ایران – حضرت امام خمینی (ره) - و تاریخ انقلاب اسلامی ایران میپردازد. در این مجموعهی منحصر به فرد، با بیش از 60 شخصیت بین المللی از کشورهای ایران، عراق، ترکیه، سوریه، مصر، فلسطین، فرانسه و لبنان گفت و گو شده است و بیش از 10000 قطعه عکس و تصاویر ناب تلویزیونی در آن استفاده شده است که بسیاری از آنها برای اولین مرتبه نمایش داده میشوند. این مجموعه توسط شبکهی تلویزیونی المنار به کارگردانی محمد دبوق و با همکاری بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس تهیه گردیده است.
مجموعهی مستند روح الله در قالب 10 لوح فشرده (ویدئو سیدی) آماده شده است. هرحلقه لوح فشرده، به یک دورهی تاریخی از زندگی پربرکت امام خمینی(ره) میپردازد و شامل موضوعات گوناگون است. برخی از این موضوعات عبارت اند از:
قسمت نخست : بدو تولد تا 1324 هجری شمسی. شامل: مبارزات خانوادگی امام خمینی(ره)، تربیت امام در کودکی، انقلاب مشروطه، روستای خمین در جنگ جهانی اول، ازدواج امام، ورود به عرصه سیاسی و ... .
قسمت دوم : 1332 – 1324 هجری شمسی. شامل: دوران اول سلطنت محمدرضا پهلوی، رحلت آیت الله عبدالکریم حائری، پیگیری هجرت آیت الله بروجردی به قم و ... .
قسمت سوم : 1342 – 1332 هجری شمسی. شامل: همکاری شاه با اسرائیل، رحلت آیت الله بروجردی، نصیحت امام خمینی(ره) به ارتش ، اخطارهای مراجع به شاه، مقاومت امام در برابر رفرم ، قانون کاپیتولاسیون و ... .
قسمت چهارم : 1357 – 1342 هجری شمسی . شامل موضوعاتی چون: امام در ترکیه، خطبهی نماز جمعهی امام خمینی(ره) به زبان ترکی، هراس لائیکها از نفوذ امام، انعقاد قرارداد 1975 الجزایر، شهادت سید مصطفی خمینی و ... .
قسمت پنجم : 1357 هجری شمسی. امام (ره) در نوفل لوشاتو ، کشتار 17 شهریور، تزویر شاه (: صدای انقلاب شما را شنیدم!)، فرار شاه، من دولت تعیین می کنم و ... .
قسمت ششم : 1358 – 1357 هجری شمسی. شامل: تشکیل دولت موقت، فقط جمهوری اسلامی، تشکیل سپاه، اشغال لانهی جاسوسی و ... .
قسمت هفتم : 1361 – 1358 هجری شمسی. شامل: انتخاب اولین رئیس جمهور، نخست وزیری شهید رجایی(ره)، عزل بنی صدر خائن، سوء قصد به جان حضرت آیت الله العظمی خامنهای، انفجار در مقر حزب جمهوری اسلامی و ... .
قسمت هشتم : 1367 – 1359 هجری شمسی. شامل موضوعاتی چون: جنگ تحمیلی، نصیحت امام (ره) به سران کشورهای اسلامی، فاجعهی صبرا و شتیلا، پذیرش قطعنامهی 598 از طرف امام(ره)، عملیات مرصاد و ... .
قسمت نهم : ویژگی های منحصر به فرد حضرت امام خمینی(ره)، دعوت برای زندگی در کاخ شاه، تلاوت قرآن، اشعار عرفانی، فتوای قتل سلمان رشدی، جمعهی خونین مکه، ماجرای مک فارلین و ... .
قسمت دهم : غروب خورشید بی غروب، خامنهای عزیز امام، امام در بیمارستان، سیر درمان امام (ره)، رحلت بنیانگذار انقلاب، انتخاب رهبر انقلاب، تشییع روح خدا، ولایت فقیه میراث ماندگار امام (ره) و ... .
طرز تهیه: شایان ذکر است که این مجموعهی ارزشمند در قالب 10 لوح فشرده و در پگ زیبا و مناسب، مدتها پیش با قیمت 5800 تومان ارائه شده است. بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس، تنها نمایندهی پخش مستند روح الله در ایران است و علاقمندان برای تهیهی این مجموعهی بینظیر، میتوانند با معاونت هنری این بنیاد، شماره تلفن 88506008-021 تماس بگیرند.
پینوشت: 1- یک سخنرانی جعلی و با تقلید صدای حضرت امام خمینی(ره) از چندین سال پیش منتشر شده که برای انحراف در سخنان امام(ره) از آب و برق مجانی دم زده شده است. این صدای حضرت امام(ره) نیست و به هوش باشید! 2- از استادم امیر عباس [لینک] برای توجه دادن به این مطلب و در اختیار گذاشتن عکسها تشکر میکنم.
درست در زمانی که غرب وحشی با استفاده از ابزار سینما به تخریب چهره جمهوری اسلامی ایران و تحریف تاریخ انقلاب اسلامی میپردازد، فیلمسازان ما علاقه زیادی به عشق زمینی و جذابیتهای کاذب جوانی نشان میدهند. دوران پر از انحراف قبل از اصولگرایی گذشت و اکنون نیز کار شایستهای را شاهد نیستیم. به عبارتی وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی برای نگه داشتن همه نحلهههای فکری و جریانات هنری (که اغلب ضدارزشی هستند و یا دست کم نسبتی با آرمانهای انقلاب اسلامی ندارند) از تدوین یک برنامه مفید و مؤثر و بستر سازی برای معرفی هنرمندانهی انقلاب اسلامی بازمانده است.
اما دشمن که بیکار نمینشیند؛ بیتوجهی به ساخت فیلمهایی با موضوع پیروزی انقلاب اسلامی در ایران، باعث شده است که برخی جریانهای سینمایی در غرب اقدام به ساخت فیلمهایی کنند که تصویری وارونه از انقلاب شکوهمند و اسلامی مردم ایران به رهبری امام خمینی(ره) به دست میدهد. به گزارش خبرگزاری فارس، این رویکرد پس از گذشت 3 دهه همچنان ادامه دارد.
پرسپولیس: یکی از آخرین فیلمهایی که انقلاب ایران را هدف قرار داد، فیلم «پرسپولیس» محصول 2007 فرانسه، ساخته «مرجانه ساتراپی» و همتای فرانسویش بوده است. این فیلم در خلال روایت داستان دختر نوجوان 14 سالهای پس از وقوع انقلاب اسلامی مدعی میشود که فضای حاکم بر جامعه ایران دیگر مناسب زندگی نیست بنابراین نوجوان یاد شده توسط خانوادهاش برای ادامه زندگی به اروپا فرستاده میشود.
فرار از تهران: یکی دیگر از فیلمهایی که با موضوع انقلاب اسلامی ایران هماکنون در دست ساخت است، فیلم «فرار از تهران» ساخته «جورج کلونی» است. «جرج کلونی» و «گرانت هسلو»، همکار فیلمنامهنویس او، بر مبنای ماجرای همکاری سازمان «سیا»، هالیوود و دولت کانادا برای خروج شش شهروند آمریکایی از ایران در جریان تسخیر سفارت آمریکا در سال 1979 فیلمنامه این فیلم را نوشتهاند. این فیلم هماکنون در دست ساخت است و تا سال 2009 نیز آماده پخش خواهد شد. جالب آن است که این فیلم را کمپانی صهیونیستی «برادران وارنر» میسازد که فیلم ضد ایرانی «300» را در کارنامه کاری خود دارد.
مستند نسل جدید تهران: «سارا باوار»، فیلمساز 30 ساله هالیوودی در این فیلم تلاش کرده تا به مخاطب اینگونه القا کند که نسل پس از انقلاب اسلامی ایران به شدت با مفهوم آزادی بیگانه است، آنچنانکه وی در یکی از مصاحبههای خود مدعی شده که با ساخت این مستند در تلاش بوده تا نگرانی و اضطراب جوانان ایرانی را به تصویر کشد و بدین ترتیب صدای جوانان غمگین ایرانی را به گوش جهانیان برساند. «باوار» در این مصاحبه ضمن آنکه جوانان ایرانی را خواستار فرهنگ غرب و آزادیهای جنسی معرفی میکند، به نقل از یک پسر دبیرستانی مدعی میشود که آزادی برای این نسل (نسل پس از انقلاب اسلامی) کاملاً ناشناخته است، آنچنانکه نمیدانند که اصلا آزادی به چه معناست؟ «سارا باوار»، برای ساخت این مستند کوتاه دو سال پیش به تهران سفر کرده و با عدهای از جوانان ایرانی مصاحبه کرده است.
خانهای از شن و مه: فیلم خانهای از شن و مه محصول سال 2003 میلادی ، که از روی کتاب «آندره دوباس» با همین عنوان ساخته شده است زندگی یک خانواده یک ژانرال ارتش طاغوت را به تصویر میکشد که پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران، در پی مصادره اموالشان، از ترس جانشان به آمریکا مهاجرت میکنند. کلنل بحرانی که اکنون برای تامین معاش زندگی خانواده اش در چند شیفت و جای مختلف (حتی کارگری) کار میکند،مجبور میشوند که خانه نسبتاً مجلل خود را بفروشند و خانه دختری افسرده که به دلیل عدم پرداخت مالیات به مناقصه گذاشته شده است را با وجود نارضایتی او بخرد. در فیلم «خانهای از شن و مه»، «شهره آغداشلو» بازی میکند که از زمانیکه به آمریکا مهاجرت کرده علیرغم ملیت ایرانیاش، نام تعدادی فیلم ضد ایرانی را در کارنامه کاری خود به ثبت رسانده است.
بدون دخترم هرگز: این فیلم روایتی کاملاً دروغین از زندگی یک زوج ایرانی و آمریکایی است، «بدون دخترم هرگز»، محصول سال 1991 داستان زنی آمریکایی به نام بتی است که به همراه دخترش و شوهرش دکتر محمودی به ایران سفر میکند ولی با کشوری (مثلاً) پر از وحشت و دلهره روبهرو میشود. «برایان دیلبرت»، کارگردان آمریکایی سعی کرده تا در این فیلم که به روایت شخص «بتی محمودی» ساخته شده به مخاطب اینگونه القا کند که پس از وقوع انقلاب اسلامی، زنان در جامعه ایران از هیچ گونه حق و حقوقی برخوردار نیستند و مردان با آنها همچون بردگان خود رفتار میکنند و آنها نیز حق هیچگونه اعتراضی ندارند.
هواپیمای 103: یکی دیگر از این فیلمها، فیلمی جدید به تهیهکنندگی جاسوس سابق اسرائیل است که برای ساخت آن با «استیون اسپیلبرگ» صحبت شده است و این کارگردان نیز برای ساخت آن فیلم اظهار علاقه کرده است . هر چند این فیلم هنوز نامی قطعی نیافته، اما فعلا با نام «هواپیمای 103» خوانده میشود و قرار است که بهزودی جلوی دوربین برود. این فیلم درباره موضوع حادثه سقوط هواپیمای لاکربی است که در آن نه لیبی که ایران بعنوان مقصر اصلی این حادثه معرفی خواهد شد. اگرچه این فیلم مستقیما به موضوع انقلاب اسلامی نمیپردازد ولی هدف آن کاملا سیاسی میباشد و ایران پس از انقلاب اسلامی را هدف قرار داده است.
مستند ترس مقدس: این فیلم مستند محصول کشور آمریکا است که در سال 1997 براساس کتابی به همین نام که با استناد به آرشیو سازمان سیا نوشته شده بود، ساخته شد. «ترس مقدس»، داستان پیروزی انقلاب اسلامی ایران به رهبری امام خمینی و حمله به سفارت آمریکا و گروگانگیری 52 نفر از اعضای این سفارت است. در این فیلم ادعا شده که این افراد تنها عدهای زن و مرد بیگناه بودند که قربانی انقلابی وحشتناک شدند و در واقع امام خمینی از همان ابتدای شروع پیروزی انقلاب، با نام اسلام به تهدید وحشتناکی علیه غرب و غربیها تبدیل شد!
*** دو فیلم «پسران خمینی» و «دلتا فورس» نیز از دیگر فیلمهایی است که سینمای غرب تلاش کرده تا ضمن به تصویر کشیدن صحنههایی دروغین چهره جهانی انقلاب اسلامی ایران را تخریب کند، آنچنانکه در فیلم «دلتا فورس» که در سال 1996 در آمریکا ساخته شده است، سعی شده تا سرپوشی بر تجاوز و شکست نیروهای آمریکایی در حادثه طبس گذاشته شود.
*** هر چند در پاسخ به فیلم «دلتا فورس»، فیلم «طوفان شن» به کارگردانی جواد شمقدری ساخته شد، اما باید گفت کمکاری در ساخت فیلم با موضوع انقلاب اسلامی، در تأثیر گذاری فیلمهایی که بر ضد انقلاب اسلامی ساخته و پرداخته شدهاند، مؤثر بوده است.